Hclager er reklamefinanseret

Om Robotplæneklipper Arbejdsarealer

Når det kommer til robotplæneklipperen fås de i mange forskellige størrelser, med forskellige arbejdsarealer.

Nogle robotplæneklippere på markedet kan varetage større plæner end andre, det vigtigste er dog at finde den rette robotplæneklipper som også passer til ens plæne.

Gennem tiden er robotplæneklipperen blevet opdateret på rigtig mange punkter, en af punkterne er deres arbejdsareal. I dag kan man finde robotplæneklippere som kan klippe plæner op til 500 m2 og helt op til 2000 m2.

På denne side kan du se hvilke arbejdsarealer, som de udvalgte robotplæneklippere du finder på siden kan ordne.

Derfor har arbejdsareal en betydning

Arbejdsarealet har en betydning for hvorvidt din kommende robotplæneklipper, kan komme rundt i hele haven.

Hvis din kommende robotplæneklipper ikke har et stort nok arbejdsareal vil hele din plæne ikke blive slået, robotplæneklipperen vil nå at løbe tør for strøm og ville blive nødsaget til at vende tilbage til dens ladestation.

Omvendt hvis du køber en robotplæneklippere med et for stort arbejdsareal, end din plæne er vil robotplæneklipperen være dyre at skaffe i indkøbspris.

Sådan finder du den rette robotplæneklipper

Vi råder til at man måler sin græsplæne op, og derefter finder en robotplæneklipper som har et arbejdsareal på det plænen svare til, gerne lidt mere for at være på den rigtige side.

Vi plejer sige

  • Små plæner: 500 m2
  • Mellemstore plæner: 1000 m2
  • Store plæner: 2000 m2
Gardena Smart Sileno Life 750

Din græsplænes opbygning har en betydning

I nogle tilfælde kan din græsplænes opbygning have en betydning for din kommende robotplæneklipper. Hvis du har en græsplæne som er delt op, har du brug for en robotplæneklipper kan kan varetage flere zoner.

Hvis din græsplæne er delt op af flisegange, kan en robotplæneklipper som kan varetage flere zoner stadig komme forbi, så længe fliserne ikke er hævet så højt, at robotplæneklipperen ikke kan køre over dem.

Din græsplænes form har en betydning

Din græsplænes form har en stor betydning om hvorvidt din kommende robotplæneklipper kan komme rundt i hele haven. 

Hvis din græsplæne har stejle skråninger, så er det vigtigt at du undersøger om robotplæneklipperen kan varetage hældninger.

De fleste robotplæneklippere kan klare hældninger mellem 30-45%.

30-45% dækker langt de fleste græsplæner i Danmark, men vi råder stærkt til at du tjekker op på dette, inden du køber din kommende robotplæneklipper.

Scroll to Top